Kwijlende Slipper op Caye Caulker

Geplaatst: 8 februari 2009 in Reizen
Stel je voor: je zit aan de bar van je favo beachtent … The Lazy Lizard. Je geslipperde voeten hangen over de rug van een vrolijke buurthond. Jij en Fikkie hebben het goed samen. Hij een warme rug en jij blije voeten. Totdat je harige vriend besluit er vandoor te gaan met één van je frisse slippers. Eerst speel je het spelletje mee en loop je braaf achter Fikkie aan. Maar als de eerste toeschouwers dubbel van het lachen door het zand rollen, is de lol er wel af. Helaas heeft Fikkie niet door dat het spelletje over is. Hij schudt de slipper nog eens flink door de lucht. Wafwaf. Woefwoef. En dan dringt het tot je door: vanavond moet je op je blote poten naar huis …
 
Bovenstaand toneelstukje werd uitgevoerd op Caye Caulker. De tranen liepen over m´n wangen van het lachen! Whoehahahahaha.
 
Twee weekjes op rondreis door Mexico, Belize en Guatemala. Samen met Esther EN PappaPeter en MoedersMarry! Het leek me wel eens leuk om die ouwe beren mee te nemen op een ongeorganiseerde ticket-only reis. Dus eind januari vier goedkope tickets naar Cancun gescoord. En op 1 februari zaten we al in het vliegtuig!
 
De eerste drie nachten hebben we geslapen in een aardig hotelletje in Playa del Carmen. Beetje strand en een daggie Tulum met een huurauto. Daarna met een luxe ADO-bus naar Chetumal gereisd. De aansluitende bus naar Belize was helaas nèt vertrokken, dus we moesten een paar uurtjes wachten op het "gezellige" busstation. Dikke Deja vu! Maar ja … uiteindelijk stond er een brak Caribisch busje klaar voor de laatste etappe. En neem van mij aan: een expressbus kennen ze gewoon niet in Belize. Om de 100m moest er een big mamma in- of uitstapen. Relax man! Chillie on your Willie! Ondertussen misten wij op een haar na de boot naar ons eilandje. Plan B: worst case scenario … één nacht in Belize City. Is dat dan echt zo erg? Ja. Vergelijk het maar met een overnachting in de slechtste wijk van Nieuw Den Helder. Met op elke hoek een dope-dealer. Gelukkig staan er bij de haven nog een paar dikke toeristenflats en een paar oude huizen uit de koloniale tijd. Daar kun je redelijk veilig de nacht doorbrengen. Kost je wel flink wat dollares …
 
De volgende dag meteen de speedboat naar Caye Caulker gepakt. Hobbel-de-bobbel. Na en klein uurtje werden we met een blikken kont op het tropische eilandje afgezet. Snel een lekker hotelletje gescoord. Helaas liet het zonnetje zich niet vaak zien en viel er regelmatig wat water uit de hemel. De volgende dag begon veelbelovend: ´s morgens nog lekker in het zonnetje gezeten en zelfs nog even boven de visjes gehangen. Later kroop de bewolking weer richting eiland en in combinatie met een stevig briesje was het zelfs FRIS te noemen … bleeeeeeeeeeeeeeeeeeh!
 
Gisterochtend zijn vroeg gevlucht richting het vaste land. Een gloedjenieuw busje van Linea Dorada bracht ons in een paar uurtjes naar Flores, Guatemala. Bij aankomst meteen de ochtendtrip naar Tikal geboekt. Die stond nog in ons geheugen gegrift. November 2007 waren we hier namelijk ook al! Toen hingen er behoorlijk wat wolkjes boven de tempeltjes. Maar dat gaf het complex toen juist een mooi sfeertje: mistflarden tussen de ruines. Helaas kwam er vandaag ook nattigheid uit de lucht. Dus dat mysterieuze sfeertje gecombineerd met vochtige ellende. Ach ja … het zonnetje pakken we wel weer in Mexico!
 
Morgenochtend wéér vroeg uit bed: om 04:30 ur vertrekt de bus naar Palenque! 
 

Plaats een reactie